Om mig

En vanlig dag för mig som produktionsledare kan se ut ungefär så här:
Med en kopp te eller kaffe sätter jag mig ner i våra sköna soffor med teamet, fokus ligger på hur vi mår och om man har något kul att berätta. Därefter delar vi upp oss i de olika grupper vi tillhör för att ta oss an dagens uppgifter. Även här ligger fokus på välmående. Har vi bra arbetsfördelning eller behöver vi fördela om uppgifterna så ingen är för stressad?

Efter en härlig start på arbetsdagen med många skratt tillsammans med kollegorna sätter jag mig för att kolla igenom mejlskörden som inkommit under kvällen och natten. De frågor och problemlösningar jag kan fixa snabbt gör jag på en gång och fördelar ut arbetsuppgifter på kollegorna i teamet.

Förmiddagen rusar iväg och helt plötsligt är det dags för lunch. Här vill jag väldigt gärna säga att jag alltid har med mig egen matlåda men tyvärr så blir det ofta att jag köper lunchen på plats. Jag säger tyvärr då jag har ett brinnande matintresse och lagar gärna mat när tid finnes. Just nu drömmer jag om att göra egen gelato och att testa mig fram bland olika smaker. Snart ska jag allt köpa den där glassmaskinen!

Efter en stund i sofforna med kollegorna, givetvis med dagens andra kopp kaffe, förbereder jag mig för olika möten, främst telefonmöten med min närmsta kontakt hos uppdragsgivaren. Vi diskuterar allt från pågående och kommande uppdrag till vem som tog mest guld i vinter-OS. (Våra åsikter går isär lite på vilket land som faktiskt presterade bäst).

För att ha koll på alla uppdrag och för att kunna ta fram och hålla mig till tydliga tidsplaner, behöver jag en checklista. Checklistan är min bästa vän, vad skulle jag göra utan den… Som tur är finns det många grymma digitala verktyg att använda sig av som synkas till kalendern.

För att klara av rollen som produktionsledare bör man vara organiserad, strukturerad, ha tålamod och ha järnkoll på allt. Du är spindeln i nätet som drar i alla trådar för att allt ska bli rätt och klart i tid.

För att klara av den stressiga vardagen, när man har ett eller två projekt för mycket på gång, rundar jag gärna av dagen med träning. Det blir allt från gruppträningspass till balett och ibland drar jag även ut och springer.

När jag har ledigt, som på helgerna och semestern, tycker jag om att resa. Det kan vara små roadtrips eller utlandsresor och då helst till värmen. Men man kan ju inte vara på resande fot hela tiden så visst är det underbart att bara sätta sig på ett riktigt mysigt fik och filosofera för en stund. Det är nog favoritsysslan för mig och min partner, eller att vandra i naturen. Ibland försöker jag få med honom på busiga äventyr och vi har pratat om att åka rodel och testa en höghöjdsbana.